İzmir Elilanı Broşür
18 Aralık 2017İzmir Elilanı Broşür firması olan matbaagrafi.net olarak sizlere Buca, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli, Konak, Alsancak, Menemen, Gaziemir, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Menderes, Tire, Balçova, Narlıdere, Urla, Kiraz, Dikili, Bayındır, Seferihisar, Torbalı, Selçuk gibi İzmir in heryerinde baskı çözümleri sunmaktadır. Elilanı ve broşürlerde isteğinize göre kırım ve selefon uygulaması yapabiliriz. Broşürünüz firmanızın tanıtım niteliğini taşıyan bir iletişim aracıdır. Bu sebeple izmir Elilanı çalışmanızda iletişim bilgilerini unutmamanızı öneriyor. Elilanınızı bastırmadan önce; üstünde şirketin veya kişinin ismi, fiziksel adresi, telefonu, logosu, elektronik posta adresi vb. bilgilerin yer aldığı titizlikle oluşturulmuş bir tasarımı oluşturmanız gereklidir. Elilanı tasarımı firmanızın tanıtımı için kritik bir öneme sahiptir. İşte bu yüzden elilanı tasarımınızı seçerken üzerinde özenle durmalısınız.
Elilanı ve Broşürler Hangi Sektörlere Göredir
Sağlık ve güzellik, estetik, çiçekçilik, çerçeveciler, kreşler, iş dünyası, iletişim çalışmaları, restoranlar, sucular, eğlence mekanları, muhasebe ve finans sektörü, emlak, eğitim, giyim, gıda, hayvanlar, müzik, spor, nakliye, sosyal medya gibi çalışma alanlarında elilanı hazırlamaktayız. Bu anlamda, yüzlerce farklı elilanı tasarımı yapılabilir.
Elilanı için farklı kağıt türleri, yazı stilleri, arka plan renkleri ve baskı metodları seçilmesi gerekir. Elilanı renklerinde kontrast özelliğini yakalayarak elilanınızdaki görsel ilgi çekiciliği arttırırız. Broşürlere uygulanan kırım ve selefon işlemi ile akılda kalıcılık verilebilir. Elilanları tek yön olduğu zaman genel olarak 90 gr – 105 gr gibi kuşelere yapılmaktadır.
Broşür Koruma İşlemi: Selefon
Kalın gramlı broşürleri incelediğinizde üzerinde parlak yada mat olmak üzere bir kaplama malzemesi olduğunu görürsünüz. Bu kaplama olayına selefon denir. Baskının daha kalıcı olması için kesinlikle selefon kaplaması yapılmalıdır. Bu sayede kartvizit daha az yıprandığı gibi yırtılması da zorlaşır. Selefon işlemi ince kağıtlara (135 gr’dan ince olanlara) uygulanamaz, zaten kurumsal broşürler 170 gramdan aşağı olmadığı için selefon kaplanmasında bir sakınca bulunmaz. Mat ve parlak olmak üzere iki çeşit selefon bulunur.
Matbaada basılan materyallerin gerek süsleme, gerekse sürtünmeye karşı koruma veya baskının daha uzun süre dayanıklılığını sağlama amaçlı olarak lak baskı gibi yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır.
İnternette elilanı, broşür veya flyer diye arama yapıldığında birçok farklı boyut ve şekilde elilanı ile karşılaşırız.
İzmir Elilanı Uyarıları:
Elilanı – Broşür Hazırlarken
- Ebat: A6 – A5 – A4 – A3
- Renk Modu: CMYK (İster vektörel olsun ister resim mutlaka cmyk olmalıdır)
- Çözünürlük: 300 DPI (Sık yapılan hata web sitesi için yeteli olan 96 dpi olarak baskıya gönderme işleminin sonuçları oldukça kötü olur.)
- Konvertleme: Yazıları mutlaka çevirmelisiniz.
- Kırım yerlerini belirtiniz
- Ayrıca Lenslerde bozulma olduğu için mutlaka onları da konvertlemelisiniz.
Tasarım kuralları işlendikten ve uygun baskı teknikleri seçildikten sonra kesim payı bırakılan elilanı baskısından örnek alınarak kontroller yapılır. Baskı, kesim ve kontrol işlemlerinin ardından elilanı müşteriye sayılı şekilde paketlenerek teslim edilir.
Referanslarımız için burayı tıklayınız
Web Tasarım ihtiyacınızmı var hemen burayı tıklayınız.
Facebook hesabımız için burayı tıklayınız